Uisťujem ťa, že to nie je žiadna fáma. A keby aj tento kinodabing náhodou z akýchkoľvek dôvodov nedokázali nájsť v archíve RTVS, tak dabovaná kinokópia sa dochovala aj v SFÚ. Apropo, k "profesionalite" archívnych pracovníkov RTVS ešte jedna moja skúsenosť. Nedávno v časopise EUROTELEVÍZIA vyšiel rozhovor s E.M. Chalupovou aj o jej účasti na slovenskom kinodabingu VINNETOUA. Redaktorka, ktorá rozhovor viedla - evidentne z vlastnej pohodlnosti asi, alebo neviem z akého iného dôvodu - si fakty o tomto dabingu neoverila a s absolútnou sebaistotou napísala, že tento kinodabing sa NEDOCHOVAL. To ma tak nasrdilo, že som na eurotelevízny facebook napísal, že je to absolútny blud a že RTVS tento kinodabing nevysiela s jasným zámerom ponechať slovenských divákov o tento kinodabing ukrátených. Následne sa mi ozval istý archívny pracovník z RTVS a dopytoval sa ako viem, resp. prečo som si istý, že sa tento kinodabing OFICIÁLNE dochoval. Poskytol som mu všetky informácie ako sa k danému dabingu dostať a poprosil som ho aby ma o prípadnom výsledku jeho iniciatívy poinformoval. A viete čo sa stalo? No absolútne NIČ
Takže asi tak.
Najdi svoji spásu, přepiš si to z pásu. "Sběratelům" přispěj a na nic se neptej. Když se budeš příliš ptát, bude tě to "NĚCO" stát.