Aktuálny čas je Pia 5.12.2025 16:37:13

[€] [i] [?]
ďakujeme, je nás už cez 3200! pridajte sa aj vy k nám na Facebooku!
Máte prehľad o slovenskom dabingu? Našli ste tu nezrovnalosti? Zaregistrujte sa a neváhajte prispievať aj vy!
Chcete mať prehľad o novinkách v dabingu? Prihláste sa na Facebook a sledujte nás!

Muž na úteku / The Running Man (2025)

Nové kinodabingy a zoznam starších kinodabingov.

Muž na úteku / The Running Man (2025)

Poslaťod dementus996 » Štv 13.11.2025 20:35:36 quicklink

Muž na úteku 2025.jpg
Info: IMDb | ČSFD | FDb | ČESKÁ VERZIA

DABING: KINO

V slovenskom znení: Pavol Plevčík - Glen Powell (Ben Richards), Daniel Ratimorský - Colman Domingo (Bobby T), Martin Mňahončák - Josh Brolin (Dan Killian), Zuzana Porubjaková - Emilia Jones (Amelia Williamsová), Miloslav Kráľ - Lee Pace (Evan McCone), Tomáš Hallon - Daniel Ezra (Bradley), Roman Ferienčík - Michael Cera (Elton Perrakis), Daniela Šencová - Jayme Lawson (Sheila Richardsová), Ema Krajčírová - Alyssa Benn (Cathy Richardsová), Jonáš Tóda - Angelo Gray (Stacey), Ivan Šandor - Karl Glusman (Frank), Adela Mojžišová - Katy O'Brian (Jenni Laughlinová), Dušan Szabó - William H. Macy (Molie), Tomáš Horváth - Joey Ansah (kapitán Holloway), Lucia Vráblicová - Sandra Dickinson (Victoria Perrakisová), Juraj Hrčka - Sean Hayes (Gary Greenbacks), Marek Suchitra - Tom Mackley (Julian), Štefan Richtárech - George Carroll (agent Dugg), Miroslava Drínová - Catherine Cohen (Ariané Americano), Lenka Košická - Olunike Adeliyi (Ma), Jana Valocká - Debi Mazar (Amoré Americano), Marián Labuda ml. - Chris Rogers (Bud), Tomáš Majláth - Martin Herlihy (Tim Jansky), Eduard Valašík - Alex Neustaedter (Greg), Martin Hronský - David Zayas (Richard Manuel), Peter Krajčovič - Derek Miller (taxikár), Ivan Laca - Corey Johnson (majiteľ motela), Matúš Krátky - Simon Haines (technik pri registrácií), Petra Vajdová - Shelley Conn (Dr. Raznorová), Marián Lipták - Michael Mears (Henry), Dominika Žiaranová - Emma Sidi (Adriané Americano), Jakub Gécz - John Paul Wagner (Stage Manager), Ladislav Konrád - Rich Hall (Roberts), Michal Hallon - James Frecheville (Donahue), Ondrej Kaprálik - Alex Hoeffler (Duninger), Rastislav Sokol - James Austin Johnson (hlas moderátora), Zuzana Kyzeková, René Jankovič, Ľubica Konrádová, Anna Kvašňovská, Filip Šebesta, Ladislav Brandobur, Andrea Martvoňová, Martina Dolná, Roman Čisár, Matej Struhár, Kristína Flídrová, Tibor Vokoun, Erik Michálek, Dušan Vaňo, Michal Blaho, Andrej Kováč, Miroslav Trnavský, Martin Kaprálik a ďalší

Zvuk: Erich Sedlák
Produkcia: Rastislav Jakubek
Asistentka réžie: Erika Košová
Supervízia: Michaela Majer
Preklad: Michal Gašpar
Úprava dialógov: Dominik Beňuš
Réžia slovenského znenia: Michal Hallon
Vyrobilo: Sunrise Studio - 2025

Premiéra: 13.11.2025
dementus996
Updater

Re: Muž na úteku / The Running Man (2025)

Poslaťod dementus996 » Pon 17.11.2025 19:58:05 quicklink

Z môjho pohľadu môžem povedať, že tu máme ďalšiu nadštandardnú prácu vychádzajúcu z kombinácie Paramount-Sunrise-Mišo Hallon.
Plevčík sa ukázal už v Maverickovi ako perfektná voľba v komicky ladenej postave Hangmana a tu obhájil cholerického Bena, kde bol charakter komplexnejší, ako len nafintený pilot stíhačky.
Zo začiatku som nebol moc naklonený kombinácií Mňahončák/Brolin, a aj po pozretí som stále tak 50/50. Hoc bol vedený dobre a aj som mu uveril toho bezcharakterného manipulátora, skôr by mi sedel Majeský.
Kráľ sadol na chladnokrvného McConea ako riť na šerbeľ. Som rád, že nezvolili Martina Kaprálika, nakoľko on týchto charakterov má až až. Ratimorský bol ako šitý na mieru a Porubjaková sa mi tiež páčila.
Preklad aj úprava za mňa bez chyby, nič ma nerušilo. Dokonca padali aj tvrdé vulgarizmy, takže film nebol preplnený frázami "choď do riti", "šlapka", "do čerta" a podobnými ekvivalentami. Nebolo to silené, ale bolo to uveriteľné v tých situáciách pre slovenského diváka. Zvuk bol namixovaný z môjho laického hľadiska veľmi dobre.
Čistokrvný rukopis Edgara Wrighta na režisérskej stoličke, kde tempo filmu ubiehalo svižne, podkreslené hudobným sprievodom tak, ako je divák u tohto režiséra zvyknutý.
Ja som si ten film užil a odporúčam slovenské znenie. O to viac ma mrzelo, že v najväčšej sále bolo dokopy zhruba 20 ľudí.
dementus996
Updater

Re: Muž na úteku / The Running Man (2025)

Poslaťod m09 » Uto 18.11.2025 07:35:11 quicklink

Bolo tam v obsadení pár maličkostí, ktoré mňa osobne vyrušili. Kolega už spomenul Mňahončáka tam sa dalo ísť cez Majeského či Sklára. Hronský tiež vôbec nesadol. Navyše potom chýbal na Johnsonovi, na ktorého zas nesadol Laca.
Dabing ako celok by som však skutočne hodnotil ako jeden z najlepších moderných - preklad a dialógy, zvuk, napriek nejakej kritike aj to obsadenie.
m09
700+

Späť na Kinodabingy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia

Style based on we_universal created by weeb.
Edited style & designed © 2011 by Piri.