Aktuálny čas je Pon 10.8.2026 04:24:50

[€] [i] [?]
ďakujeme, je nás už cez 3200! pridajte sa aj vy k nám na Facebooku!
Máte prehľad o slovenskom dabingu? Našli ste tu nezrovnalosti? Zaregistrujte sa a neváhajte prispievať aj vy!
Chcete mať prehľad o novinkách v dabingu? Prihláste sa na Facebook a sledujte nás!

Odysea / The Odyssey

Nové kinodabingy a zoznam starších kinodabingov.

Odysea / The Odyssey

Poslaťod dementus996 » Str 22.7.2026 17:25:56 quicklink

Odysea.jpg
Info: IMDb | ČSFD | FDb

V slovenskom znení: Ivan Šandor - Matt Damon (Odyseus), Petra Vajdová - Anne Hathaway (Penelopa), Dávid Hartl - Tom Holland (Télemachos), Michal Klučka - Robert Pattinson (Antinous), Dárius Koči - Elliot Page (Sinon), Ján Tréger - John Leguizamo (Eumaeus), Kristína Svarinská - Zendaya (Aténa), Peter Krajčovič - Jon Bernthal (Menelaus), Peter Rúfus - James Remar (Teiresias), Henrieta Mičkovicová - Charlize Theron (Kalypso), Pavol Plevčík - Travis Scott (Bard), Daniel Ratimorský - Corey Hawkins (Polybus), Daniela Šencová - Mia Goth (Melantho), Martin Kaprálik - Ryan Hurst (Mentor), Přemysl Boublík - Benny Safdie (Agamemnon), Andrea Somorovská - Lupita Nyong'o (Helena), Renáta Horňáková - Samantha Morton (Kirké), Matúš Krátky - Himesh Patel (Eurylochus), René Jankovič - Logan Marshall-Green (Melanthius), Michal Hallon - Will Yun Lee (Anchialus), Dagmar Sanitrová - Kate Fuglei (Eurycleia), Dušan Szabó - John Ales (žobrák v Ithace), Martin Hronský - Andrew Howard (Polites), Martin Zatovič - Josh Stewart (Antiphates), Roman Ferienčík - Brian Vernel (Irus), Marián Lipták, Roman Čisár, Jakub Abrahám, Andrej Anderko, Matej Struhár, Tomáš Krištof, Ľubica Konrádová, Petra Lángová, Martina Knapé, Marek Chrobák, Ela Miškeje, Mária Graňáková, Martin Vitek, Rastislav Sokol, Tibor Vokoun a ďalší

Zvuk: Erich Sedlák
Produkcia: Rastislav Jakubek
Asistentka réžie: Erika Košová
Supervízia: Michaela Majer
Preklad: Tomáš Hallon
Úprava dialógov: Dominik Beňuš
Réžia slovenského znenia: Michal Hallon
Vyrobilo: Sunrise Studio - 2026

Premiéra v kinách: 16.07.2026 | Distribútor: CinemArt
dementus996
Updater

Re: Odysea / The Odyssey

Poslaťod Martin » Str 22.7.2026 20:58:36 quicklink

Vidieť veľkolepý film Odysea v kine bol pre mňa nezabudnuteľný zážitok v originálnom znení aj so slovenským dabingom. Musím uznať, že ma úroveň slovenskej verzie nesmierne potešila – spracovanie z dielne štúdia Sunrise bolo tak dokonale zvládnuté, že mi slovenský dabing ani na sekundu neprekážal. Práve naopak, išlo o prvotriednu prácu od precízne namixovaného zvuku, cez prirodzený preklad dialógov bez krkolomných frazém až po skvelú synchronizáciu úst. Potešilo ma, že režisér skvelo zachoval kontinuitu a tvorcovia dôsledne dodržali overené späté spojenia. Ivan Šandor predviedol v úlohe Matta Damona virtuózny výkon a jeho hlas sadol na postavu Odysea doslova ako riť na šerbeľ. Dokázal totiž preniesť presne tú hĺbku, emócie a únavu z dlhej púte, ktoré v origináli vyzdvihujú aj zahraniční kritici. Petra Vajdová a Dávid Hartl podali rovnako autentické výkony, precízne trafili intonáciu a dokonale sa napojili na svoje hrané predlohy. Michal Klučka zase majstrovsky zachytil chlad a zlosť v hlase Roberta Pattinsona, pri ktorom kritici vyzdvihujú práve jeho temnú a dramatickú energiu. Veľmi ma potešilo aj to, že Kristína Svarinská opäť dabovala Zendayu – hoci nemala veľa priestoru, zachovala známu kontinuitu zo seriálu Eufória. Výborný dojem zanechal aj Ján Tréger a potešila ma aj dabérka Kirké. K celkovému pohlcujúcemu zážitku prispelo aj obsadenie menších vedľajších úloh a citlivé zasadenie hlasov do kinového priestoru, vďaka čomu dabing pôsobil plne a prirodzene. Hoci zatiaľ na tento slovenský dabing ešte nebolo veľa recenzií a ide zatiaľ iba o môj osobný názor, za mňa ide o jasný dôkaz neustále rastúcej kvality a tomuto spracovaniu dávam 10/10.
Martin

Poslaťod Mariuss » Štv 23.7.2026 12:53:48 quicklink

Ďakujem za recenziu, vždy si ich rád čítam :)

Teším sa, až si to v kine tiež vypočujem so slovenským dabingom !
Mariuss
Updater

Poslaťod dementus996 » Pon 3.8.2026 14:04:12 quicklink

Videné v origináli a aj s dabingom. Zvuk v IMAX sále bol neskutočný, každému to odporúčam, je to naozaj zážitok.

Každopádne zážitok je aj slovenská verzia, ktorá je mimoriadne kvalitná, čo sa týka prevedenia. S obsadením som tak na 90% spokojný. Ukážkovo obsadené hlavné postavy rokmi overenými fungujúcimi hlasmi. Šandor/Vajdová/Klučka/Tréger/Hartl, nemám čo vytknúť. Mičkovicová je geniálna alternácia za absentujúcu Podzámsku.
Čo mne osobne vadilo, je obsadenie Krajčoviča a Jankoviča. Krajčovič už pri seriály "Mesto patrí nám" mi veľmi prekážal. Podľa výzoru a prejavu by mi tam určite viac pasoval taký Mikulčík alebo Kaprálik. Jankovič podľa mňa tiež nebol vhodná voľba. Samozrejme, sú to vedľajšie postavy, ktoré nemali toľko priestoru, aby mi to nejak extra kazilo zážitok. Pre moju úplnú spokojnosť, keby sa spravila menšia rošáda, a to Kaprálik-Menelaos, Krajčovič-Melanthius a Jankovič-Mentor, bol by som maximálne spokojný. Preklad a úprava taktiež na vysokej úrovni. Zvuk bol taktiež namixovaný bezchybne.

Suma sumárum, aj napriek mojej výhrade, to hodnotím ako vysoko kvalitné znenie, a prajem si, aby bolo takýchto dabingov viac a viac.

9,5 z 10
dementus996
Updater

Späť na Kinodabingy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia

Style based on we_universal created by weeb.
Edited style & designed © 2011 by Piri.