Aktuálny čas je Str 17.12.2025 04:42:36

[€] [i] [?]
ďakujeme, je nás už cez 3200! pridajte sa aj vy k nám na Facebooku!
Máte prehľad o slovenskom dabingu? Našli ste tu nezrovnalosti? Zaregistrujte sa a neváhajte prispievať aj vy!
Chcete mať prehľad o novinkách v dabingu? Prihláste sa na Facebook a sledujte nás!

Rodinný gang / Familienbande

Nové kinodabingy a zoznam starších kinodabingov.

Rodinný gang / Familienbande

Poslaťod Teoretik » Uto 15.4.2025 01:10:23 quicklink

Obrázok
Info: IMDB | ČSFD | ČESKÁ VERZIA

V slovenskom znení: Ľubomír Roman - Peter Reusse (Markus Raban), Kamila Magálová - Monika Woytowicz (Astrid), Eva Rysová, P. Mikulík, a iní

Zvuk: Milan Némethy
Strih: Kristián Bezák
Výroba: Ladislav Wagner
Dialógy: Zuzana Suchánová
Réžia slovenského znenia: Svätopluk Šablatúra
Vyrobila: Slovenská filmová tvorba Dabing Bratislava-Koliba 1983, filmové laboratóriá Praha-Barrandov
Obrázok
Teoretik
Updater

Re: Rodinný gang / Familienbande

Poslaťod anderson » Pia 14.11.2025 23:39:20 quicklink

Rád by som sa spýtal na základe čoho užívateľ "teoretik" pri dopĺňaní pôvodných kolibských kinodabingov (prípadne dabingov ČST) určuje dabérov a ich priradenie na postavy. Už dlhšiu dobu som mal podozrenie, že si ich tento človek vymýšľa a tu pri tomto filme sa mi to jednoznačne potvrdilo. Herca menom Peter Reusse totiž dabuje Stanislav Dančiak :!:
Najdi svoji spásu, přepiš si to z pásu. "Sběratelům" přispěj a na nic se neptej. Když se budeš příliš ptát, bude tě to "NĚCO" stát. Obrázok
anderson
1100+

Poslaťod Grisu07 » Sob 15.11.2025 06:51:31 quicklink

Informácie, ktoré určuje Teoretik sú z scanovaných výrobných listov, ktoré sú na stránke SK Cinema. Viem to celkom presne lebo tú stránku kvôli týmto veciam pravidelne navštevujem, čím sa mi podarilo vypátrať aj tie dabingy, o ktorých som nemala tušenie, že existujú. Celkom by ma zaujímalo, ako sa ti podarilo zistiť, že Dančiak v ňom daboval keď tu nebol uvedený.

A ešte by trebalo doplniť, že preklad mal na starosti Dr. Máchal.
Grisu07

Poslaťod anderson » Sob 15.11.2025 19:09:44 quicklink

Pokiaľ je mi známe, na výrobných listoch z Koliby žiadne spojenia dabéra na postavu nie sú. Pokojne tam môžu byť aj nepresnosti a určite tam nie je uvedené celé obsadenie, takže úplne nerozumiem tomu prečo si užívateľ Teoretik tie spojenia vlastne vymýšľa. Silne pochybujem, že všetky tie dabingy na vlastné uši počul. Obzvlášť keď niektoré sa ani nedochovali. Čo sa týka môjho doplnenia Dančiaka, toto spojenie som na vlastné uši počul a dosť ma tuná uvedené priradenie dabéra na postavu šokovalo. :shock:
Najdi svoji spásu, přepiš si to z pásu. "Sběratelům" přispěj a na nic se neptej. Když se budeš příliš ptát, bude tě to "NĚCO" stát. Obrázok
anderson
1100+

Poslaťod Grisu07 » Sob 15.11.2025 19:58:13 quicklink

To, že vo výrobných listoch nie sú herci priradení k jednotlivým postavám, viem veľmi dobre (keďže to tak bolo aj pri ostatných výrobných listoch k ostaným filmom). Chcela som však poukázať na samotný zdroj týchto informácií o samtoných hercoch a produkčnom štábe, lebo tieto výrobné listy nie je jednoduché nájsť na internete a ľudia si môžu kvôli tomu myslieť, že sú všetky informácie vymyslené.

Čo sa týka tvojho tvrdenia, že Dančiak v tomto dabingu účinkoval, bola by som rada, keby ju niekto doplnil, aby zbytočne nemiatla ostatných.
Grisu07

Späť na Kinodabingy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

Style based on we_universal created by weeb.
Edited style & designed © 2011 by Piri.