Aktuálny čas je Sob 12.9.2026 12:30:49

[€] [i] [?]
ďakujeme, je nás už cez 3200! pridajte sa aj vy k nám na Facebooku!
Máte prehľad o slovenskom dabingu? Našli ste tu nezrovnalosti? Zaregistrujte sa a neváhajte prispievať aj vy!
Chcete mať prehľad o novinkách v dabingu? Prihláste sa na Facebook a sledujte nás!

Zubaté ostrie / Jagged Edge °

Zubaté ostrie / Jagged Edge °

Poslaťod Hurvino » Pon 14.2.2011 13:29:20 quicklink

Zubaté ostrie.jpg
Info: IMDb | ČSFD | FDb | ČESKÁ VERZIA

1. DABING - KINO

V slovenskom znení: Anna Javorková - Glenn Close (Teddy Barnesová), Jozef Vajda - Jeff Bridges (Jack Forrester), Ivan Gogál - Peter Coyote (Thomas Krasny), Július Vašek - Robert Loggia (Sam Ransom), Elo Romančík - John Dehner (Judge Carrigan), Tatiana Kulíšková - Leigh Taylor-Young (Virginia Howellová), Róbert Roth - Brandon Call (David Barnes), Iveta Kožková - Karen Austin (Julie Jensenová), Štefan Skrúcaný - Marshall Colt (Bobby Slade), František Kovár - Woody Eney (Austin Lofton), Vladimír Černý - Louis Giambalvo (Fabrizi), Eva Večerová - Diane Erickson (Eileen Averyová), Pavol Topoľský - William Allen Young (Greg Arnold) a ďalší.

Réžia slovenského znenia: Alžbeta Domastová
Vyrobené: 1988

2. DABING - TV MARKÍZA

V slovenskom znení: Ľudmila Mandžárová - Glenn Close (Teddy Barnesová), Maroš Kramár - Jeff Bridges (Jack Forrester), Matej Landl - Peter Coyote (Thomas Krasny), Dušan Tarageľ - Robert Loggia (Sam Ransom), Ivan Romančík - John Dehner (sudca Carrigan), Martin Kaprálik, Jozef Švoňavský, Dagmar Sanitrová, Peter Krajčovič, Alfréd Aczel a ďalší.

Spolupracovali:
Zvukový majster: Ľubomír Novota
Produkcia: Lila Marušiaková
Asistentka réžie Patrícia Kubovská
Preklad: Rudolf Lesňák
Dialógy: Martin Medveď
Dramaturgia: Daniel Uherek
Réžia slovenského znenia: Tatiana Kořínková
Vyrobili: Elvia Pro Slovakia pre televíziu Markíza
Rudiger, ty ma raz privedieš do hrobu!
Hurvino
700+

Re: Zubaté ostrie / Jagged Edge

Poslaťod piedone » Uto 15.2.2011 13:27:26 quicklink

Tento film mal aj predrevolučný slovenský kinodabing. Pamätám si ukážku z relácie Nové filmy v kinách. Ale nespomínam si už na to, kto tam daboval a do kina som sa na to nedostal :(
piedone

Re: Zubaté ostrie / Jagged Edge °

Poslaťod Mariuss » Uto 19.7.2022 09:57:56 quicklink

Kinodabing robili na Kolibe.
Mariuss
700+

Poslaťod PeterSD » Ned 3.12.2023 02:22:16 quicklink

10.9.2005 vysielané na TV Markíza.
Obľúbení režiséri: Zdeno Dřínovský, Ivo Tomeček, Anna Cicmanová, Viktor Kollár, Štefan Mandžár, Ján Zeman, Michal Hallon
PeterSD
Administrátor

Poslaťod Grisu07 » Str 20.8.2025 14:41:39 quicklink

Doplnenie k prvému dabingu:
Zvuk: Eugen Kiss
Strih: Anna Bródyová
Vedúci výroby: Tamara Paulínyová
Dialógy: Júlia Cyprichová
Vyrobila: Slovenská filmová tvorba nositeľka Radu práce, Dabing 1988, filmové laboratória Praha Barrandov

Mám otázku k prvému dabingu - bol vôbec niekedy zreprízovaný po roku 1989 (resp. po roku 2000)? Lebo ak nie, celkovo by dávalo zmysel, prečo si Markíza nechala vytvoriť nový dabing.
Grisu07
100+

Poslaťod anderson » Štv 21.8.2025 07:03:04 quicklink

Mám taký dojem, že kinodabing v TV nikdy uvedený nebol (ale rád by som sa mýlil), preto nie je možné aby ho niekto zreprízoval. Oficiálne (možno aj neoficiálne) sa navyše s najväčšou pravdepodobnosťou ani nedochoval. V tejto súvislosti by ma teda dosť zaujímalo, odkiaľ sa vzalo, že laboratórne práce robil Barrandov. - Čo sa týka Markízy, tam nikdy nehľadeli na to či nejaký kinodabing existuje alebo neexistuje. Čo mohli to predabovali a že zopár kinodabingov uviedli je skôr náhoda než nejaký premyslený dramaturgický zámer.
Najdi svoji spásu, přepiš si to z pásu. "Sběratelům" přispěj a na nic se neptej. Když se budeš příliš ptát, bude tě to "NĚCO" stát. Obrázok
anderson
1100+

Poslaťod Grisu07 » Štv 21.8.2025 19:15:31 quicklink

anderson píše:Mám taký dojem, že kinodabing v TV nikdy uvedený nebol (ale rád by som sa mýlil), preto nie je možné aby ho niekto zreprízoval. Oficiálne (možno aj neoficiálne) sa navyše s najväčšou pravdepodobnosťou ani nedochoval. V tejto súvislosti by ma teda dosť zaujímalo, odkiaľ sa vzalo, že laboratórne práce robil Barrandov. - Čo sa týka Markízy, tam nikdy nehľadeli na to či nejaký kinodabing existuje alebo neexistuje. Čo mohli to predabovali a že zopár kinodabingov uviedli je skôr náhoda než nejaký premyslený dramaturgický zámer.

Takže máme ďalší dabing, ktorý sa kvôli zbytočnému predabovaniu stratil. Pokiaľ niekto nevlastní kópiu z bootlegovej VHS, hrozí, že tento dabing ostane navždy nedostupný (dokonca ani na internete som ho nenašla). Je to veľká škoda, pretože obsadenie vyzerá veľmi zaujímavo a v Česku zatiaľ nevznikol žiadny nový dabing.

Čo sa týka toho, či Barrandov robil alebo nerobil tie laboratórne práce, uviedla som to z toho dôvodu, že väčšina (ak nie všetky) dabingy SPF sa spracovali laboratórne práve tam. Pochybujem, že by sa to robilo na Kolibe. A ak by ťa to zaujímalo, informácie o chýbajúcom štábe som čerpala zo stránky SK Cinema: http://www.skcinema.sk/arl-sfu/sk/detai ... c=1&iset=5.
Grisu07
100+

Poslaťod anderson » Štv 21.8.2025 22:47:06 quicklink

Grisu07 píše:Čo sa týka toho, či Barrandov robil alebo nerobil tie laboratórne práce, uviedla som to z toho dôvodu, že väčšina (ak nie všetky) dabingy SPF sa spracovali laboratórne práve tam...

Hoci značnú časť kolibskej (nielen) dabingovej produkcie - logicky najmä z kapacitných dôvodov - spracovával Barrandov, je fakt mylné domnievať sa, že sa tam robilo všetko. Viď film SUDCA, kde je tento nezmysel stále uvedený. A hoci v prípade ZUBATÉHO OSTRIA tomu tak byť môže, pokiaľ to nepotvrdia titulky, je to len dohad.
Najdi svoji spásu, přepiš si to z pásu. "Sběratelům" přispěj a na nic se neptej. Když se budeš příliš ptát, bude tě to "NĚCO" stát. Obrázok
anderson
1100+

Poslaťod forneus1 » Štv 21.8.2025 23:44:16 quicklink

Ak to naozaj robil Barrandov tak je jedna kopia na 100% ulozena v NFA. Treba sa spytat Pomajza.
Súčasná zostava: VHS/DVD Daewoo SD-7500E, VHS Aiwa FX5200, VHS Sony SLV-E170, VHS Panasonic NV-SD407, DVD rekordér Panasonic DMR-EX83
Obrázok užívateľa
forneus1
100+

Poslaťod anderson » Pia 22.8.2025 07:16:39 quicklink

To, že niečo Barrandov robil pre Kolibu, neznamená, že to je v súčasnosti uložené v NFA. Tá pravdepodobnosť sa limitne blíži k 0.
anderson
1100+

Ďalší

Späť na Filmy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia

Style based on we_universal created by weeb.
Edited style & designed © 2011 by Piri.