Aktuálny čas je Ned 14.6.2026 06:33:54

[€] [i] [?]
ďakujeme, je nás už cez 3200! pridajte sa aj vy k nám na Facebooku!
Máte prehľad o slovenskom dabingu? Našli ste tu nezrovnalosti? Zaregistrujte sa a neváhajte prispievať aj vy!
Chcete mať prehľad o novinkách v dabingu? Prihláste sa na Facebook a sledujte nás!

Nevesta! / The Bride!

Nevesta! / The Bride!

Poslaťod dementus996 » Pon 25.5.2026 22:02:29 quicklink

The Bride!.jpg
Info: IMDb | ČSFD

V slovenskom znení: Romana Orlická - Jessie Buckley (Ida / Nevesta / Mary Shelleyová), Martin Kaprálik - Christian Bale (Frank), Lucia Vráblicová - Annette Bening (Dr. Euphronious), Kristína Turjanová - Penélope Cruz (Myrna Malloyová), Ivan Šandor - Peter Sarsgaard (Jake Wiles), Marek Fašiang - Jake Gyllenhaal (Ronnie Reed), Štefan Richtárech - Matthew Maher (James), Rastislav Sokol - John Magaro (Clyde), Judita Hansman - Jeannie Berlin (Greta), Matej Landl - Zlatko Buric (Lupino), Peter Krajčovič - Louis Cancelmi (strážnik Goodman), Juraj Predmerský - Michael Cullen (šerif), Ivan Laca - William Hill (policajný seržant), Michal Hallon, Roman Ferienčík, Dušan Szabó, Ľubica Očková a ďalší

Podrobnejšie informácie nie sú k dispozícii. Titulky boli odstrihnuté alebo sú nezistené.
Vyrobené pre HBO MAX - 2026

Premiéra: 22.05.2026
dementus996
Updater

Re: Nevesta! / The Bride!

Poslaťod m09 » Uto 26.5.2026 11:50:19 quicklink

Je tam pár vecí, ktoré môžu v konečnom dôsledku mrzieť. Napríklad na Annette Bening sa mohlo podariť dostať do dabingu Sládečkovú alebo Studenkovú. Vráblicová to ale zvládla za mňa veľmi dobre. Prekvapila. Penélope Cruz sa tiež dala obsadiť podstatne lepšie. Za mňa je top Rundová, ale ak by sa podarilo takú Norisovú dostať do dabingu, ktorú tiež príliš často nepočuť bolo by to super. Posledný za mňa pomerne zvláštne obsadený bol Jake Gyllenhaal asi najslabší článok tohto dabingu. Určite by som hľadal kde je Kobielský.
Dabing ako celok však hodnotím pozitívne. Je to jeden z tých lepších.
m09
700+

Poslaťod lubo » Uto 26.5.2026 21:53:06 quicklink

Obávam sa, že Marta Sládečková a Zdena Studenková už s dabingom nadobro sekli. Je to obrovská škoda, podobne aj Daniela Kuffelová a mám podozrenie, že aj Kamila Magálová. Takže, v kategórii zrelších hlasov už budeme počuť asi len Ľudmilu Mandžárovú, Evu Matejkovú, Tatianu Kulíškovú, Dagmar Sanitrovú, Miladu Rajzíkovú a Magdalénu Košickú, možno výnimočne Zuzanu Kocúrikovú alebo Zuzanu Kronerovú. A túto kategóriu ešte dopĺňajú hlasy, buď mladšie znejúce alebo staršie znejúce ako ich biologický vek a to Lucia Vráblicová, Judita Hansman, Monika Radványiová, Helena Geregová alebo Jana Valocká.

A z tej mladšej kategórie budú asi už len Renáta Rundová, Gabriela Škrabáková, Andrea Karnasová, Bibiana Ondrejková, Lenka Košická, Judita Bilá, Katarína Brychtová, občas Soňa Norisová, Zuzana Vačková a veľmi výnimočne Gabriela Dzuríková, Monika Hilmerová, Helena Krajčiová, Diana Mórová a Zuzana Fialová. Neviem, ako je to s na východe žijúcou Elenou Podzámskou, ale ja som ju dávno v novom dabingu nepočul. Ani Szidi Tobias už roky nebola v dabingu.

Ale osobne mám pocit, že so ženskými hlasmi, je to v súčasnosti väčšia bieda ako s mužskými.
Obľúbené dabérky: S.Norisová, Z.Studénková, E.Vášáryová, D. Mórová, K.Magálová, H.Krajčiová, K.Turjanová,P.Vajdová, Z.Porubjaková, D.Mackovičová, J.Wagnerová, T.Pauhofová, Z.Fialová, H.Mičkovicová, K.Šulajová, R.Rundová, E.Podzámska, B.Chlebcová.
lubo
Facebook tím

Poslaťod m09 » Str 27.5.2026 08:06:21 quicklink

Áno určite a to ešte nebolo spomenuté, že mimo dabingu je aj Čobejová či Halčáková. U mužov už menej počuť v dabingu Jamricha a celkovo je tam problém obsadzovať tých starších hercov. Aj preto dávajú Predmerskému výrazne staršie postavy než aké by mal dabovať. Višňovskému a Trnavskému detto. Tam Slovák ani Jamrich už asi nevládzu a všetci starší ostávajú na Kovára a Romančíka. Škoda, že je tam mimo dabingu taký Šimonovič napríklad. Ten by aj starších zvládol.
m09
700+

Poslaťod Verner2 » Str 27.5.2026 09:03:26 quicklink

A ked uz spominame chybajucich starsich hercov v dabingu...tak mi neda nespomenut, ze mne ohromne chyba v dabingu Dušan Tarageľ a Karol Čálik. Neobjavili sa v ňom roky. Starší, ale v divadle stále aktivmy herci. Preto by som bol zvedavý, či su vobec oslovovany na nejaky dabing, bolo by to pekné osvieženie.
Verner2

Späť na VoD dabingy filmov

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia

Style based on we_universal created by weeb.
Edited style & designed © 2011 by Piri.