Aktuálny čas je Štv 28.3.2024 18:52:43

[€] [i] [?]
ďakujeme, je nás už cez 3200! pridajte sa aj vy k nám na Facebooku!
Máte prehľad o slovenskom dabingu? Našli ste tu nezrovnalosti? Zaregistrujte sa a neváhajte prispievať aj vy!
Chcete mať prehľad o novinkách v dabingu? Prihláste sa na Facebook a sledujte nás!

X-Men: Prvá trieda / X-Men: First Class

X-Men: Prvá trieda / X-Men: First Class

Poslaťod Dado » Sob 3.5.2014 21:24:12 quicklink

X-Men – Prvá trieda.jpg
Info: IMDb | ČSFD | FDb | ČESKÁ VERZIA

V slovenskom znení: Ivan Šandor - James McAvoy (Charles Xavier), Michal Hallon - Michael Fassbender (Erik Lensherr), Peter Krajčovič - Kevin Bacon (Sebastian Shaw), Gabriela Škrabáková - Rose Byrne (Moira MacTaggertová), Henrieta Jančišinová - Jennifer Lawrence (Raven) + Rebecca Romijn (staršia Raven), Ivan Vojtek ml. - Oliver Platt (muž v čiernom obleku), Martin Vitek - Jason Flemyng (Azazel), Dominika Žiaranová - Zoë Kravitz (Angel Salvadore), Miroslava Drínová - January Jones (Emma Frostová) + Morgan Lily (malá Raven), Roman Ferienčík - Nicholas Hoult (Hank / Zviera), Tomáš Hallon - Caleb Landry Jones (Cassidy / Banshee), Matúš Krátky - Edi Gathegi (Armando Muñoz / Darwin), ??? - Lucas Till (Alex Summers / Havok), Peter Rúfus - Glenn Morshower (plukovník Hendry) + Rade Serbedzija (ruský generál), Ľubomír Gregor - Don Creech (William Stryker Sr.), František Kovár - Matt Craven (riaditeľ CIA McCone), Martin Kaprálik - Hugh Jackman (Logan / Wolverine), Juraj Predmerský, Ladislav Konrád, Martin Hronský a ďalší

Réžia slovenského znenia: Ľubomír Gregor
Vyrobilo: Yes Production pre televíziu JOJ - 2014

Súvisí s:
X-Men, X-Men 2, X-Men: Posledný vzdor, X-Men Origins: Wolverine, Wolverine, X-Men: Budúca minulosť, X-Men: Apokalypsa
Dado
Moderátor
 
Príspevky: 2196
Registrovaný: Str 20.7.2011 18:55:11

Re: X-Men: Prvá trieda / X-Men: First Class

Poslaťod Dado » Sob 3.5.2014 23:36:25 quicklink

Predpokladám, že réžiu mal tak, ako v prípade ďalších filmov zo série, Ľubomír Gregor, čomu napovedá aj jeho hlas v dabingu. Štúdio teda samozrejme Yes Production. Kým však nemám 100% istotu, nedopĺňam.

Dabing bohužiaľ žiadna sláva, prirovnal by som ho k tomu, ktorý dostal Vojnový kôň. V prvom rade majú veľmi podobné obsadenie a okrem toho aj viacero nevhodných dabingových spojení. Tým totálne najhorším je podľa mňa Michal Hallon ako hlas Michaela Fassbendera. Hallon je v poslednom čase často obsadzovaný na superhrdinov (Captain America, Green Lantern) a vo všetkých prípadoch to boli podľa môjho názoru absolútne nevhodné spojenia. Keď už sa dabingoví režiséri snažia z neho spraviť akýsi slovenský hlas supehrdinov, nech ho aspoň obsadia na takých, ku ktorým by sa jeho hlas aspoň teoreticky hodil, trebárs na Andrewa Garfielda ako nového Spider-Mana. Rovnako zlé je aj spojenie Miroslava Drínová - January Jones, okrem nich sa tam ešte vyskytlo niekoľko príkladov, pri ktorých by sa určite dalo obsadenie zmeniť k lepšiemu, no aspoň to nepílilo uši tak, ako pri týchto dvoch.

Na druhej strane však oceňujem podľa mňa vynikajúce spojenie Ivan Šandor - James McAvoy a príjemne ma prekvapilo aj to, že sa podarilo na tie dve slová, ktoré v slovenskom preklade povie Hugh Jackman ako Wolverine, zohnať Martina Kaprálika (aspoň dúfam, že som ho určil správne).
Dado
Moderátor
 
Príspevky: 2196
Registrovaný: Str 20.7.2011 18:55:11

Re: X-Men: Prvá trieda / X-Men: First Class

Poslaťod lubo » Ned 4.5.2014 08:17:49 quicklink

Film som celý nevidel, ale to čo som videl a počul, to bola blamáž. Okrem Šándora, Krátkeho a možno Ferienčíka s Tomášom Hallonom - úplne scestné voľby.

Hallon na Magneta? Úplne zlá voľba. Drínová na Emmu Frost? Katastrofa. A ten Krajčovič, to už je úplne výsmech danej postave. Možno na prvý pohľad by sa dalo povedať, že Škrabáková sa na svoju postavu hodila, ale vôbec to tak nebolo. :?

Yes Production, ako každé štúdio, má "svojich" dabérov. Ale myslím si, že by vo svojich radoch našli oveľa lepšie hlasy. Trebárs na Angel Janu Wagnerovú, na Emmu Kristínu Turjanovú (dabuje u nich telenovelu), Mackovičovú na Moiru alebo Mystique, na Magneta Kobieského (nie príliš šťastná voľba, ale aspoň vekovo bližšia a drsnejšia ako Hallon) atď.
Obľúbené dabérky: S.Norisová, Z.Studénková, E.Vášáryová, D. Mórová, K.Magálová, H.Krajčiová, K.Turjanová,P.Vajdová, Z.Porubjaková, D.Mackovičová, J.Wagnerová, T.Pauhofová, Z.Fialová, H.Mičkovicová, K.Šulajová, R.Rundová, E.Podzámska, B.Chlebcová.
lubo
Facebook tím
 
Príspevky: 1142
Registrovaný: Ned 21.8.2011 17:56:04

Re: X-Men: Prvá trieda / X-Men: First Class

Poslaťod Piri » Ned 4.5.2014 16:41:45 quicklink

skoda tohto dabingu, nebolo to najhorsie. niektore hlasy sa fakt nehodili, mne viac prekazal predklad, neviem kde ti prekladatelia beru tie frazy, ako keby ani nezili v rovnakej krajine...
obľúbené štúdiá - Maya, Elvia, Lenox, Pódium, Dimas, Daniela :: obľúbení dabéri - Ľ. Mandžárová, E. Podzámska, M. Sládečková, K. Magálová, D. Jamrich, P. Rúfus, B. Farkaš, M. Landl, I. Romančík, D. Szabó, J. Vajda, R. Stanke, J. Kroner a iní.
Obrázok užívateľa
Piri
Head admin
 
Príspevky: 612
Registrovaný: Štv 27.1.2011 23:26:38
Bydlisko: Bratislava

Re: X-Men: Prvá trieda / X-Men: First Class

Poslaťod mato46 » Ned 4.5.2014 17:36:12 quicklink

Piri píše:skoda tohto dabingu, nebolo to najhorsie. niektore hlasy sa fakt nehodili, mne viac prekazal predklad, neviem kde ti prekladatelia beru tie frazy, ako keby ani nezili v rovnakej krajine...


Tak preklad ako preklad. Ja som napr. nedávno sledoval jeden dokument a narátal som v ňom tri čechizmy. :mrgreen:
mato46
500+
 
Príspevky: 576
Registrovaný: Pon 9.9.2013 12:36:31


Späť na Filmy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Google [Bot] a 49 hostia

Style based on we_universal created by weeb.
Edited style & designed © 2011 by Piri.