Aktuálny čas je Štv 28.3.2024 14:43:46

[€] [i] [?]
ďakujeme, je nás už cez 3200! pridajte sa aj vy k nám na Facebooku!
Máte prehľad o slovenskom dabingu? Našli ste tu nezrovnalosti? Zaregistrujte sa a neváhajte prispievať aj vy!
Chcete mať prehľad o novinkách v dabingu? Prihláste sa na Facebook a sledujte nás!

Muž v tieni / Ghost Writer

Muž v tieni / Ghost Writer

Poslaťod slavo » Ned 15.7.2012 20:48:59 quicklink

Muž v tieni.jpg
INFO: IMDB | ČSFD | FDB | ČESKÁ VERZIA

V slovenskom znení: Ivan Šandor - Ewan McGregor (tieň), Martin Kaprálik - Jon Bernthal (Rick Ricardelli), Jozef Švoňavský - James Belushi (John Maddox), Peter Rúfus - Timothy Hutton (Sidney Kroll), Tibor Vokoun - Tim Faraday (Barry), Hana Gajdošová-Letková - Kim Cattrall (Amelia Blyová), Ingrid Hanzelová - Kate Copeland, Soogi Kang (Alice, Dep), Jakub Gécz - Lee Hong Thay, Robert Seeliger (Duc, reportér), Renáta Rundová - Olivia Williams (Ruth Langová), Pavel Višňovský - Pierce Brosnan (Adam Lang), Jozef Domonkoš - Glenn Conroy, Daniel Sutton (barman, steward), Boris Farkaš - David Rintoul (cudzinec), Jakub Ružička - Nyasha Hatendi (Josh), Lenka Prokopová - Daphne Alexander (Connie), Zuzana Kyzeková - Angelique Fernandez, Sylke Ferber (prokurátorka, žena v okne), Petra Lángová-Gažíková - Anne Wittman (hlásateľka CNN), Ivan Laca - Robert Pugh (Richard Rycart), Dušan Kaprálik - Eli Wallach (starý muž), Bibiana Ondrejková - Mo Asumang (štátna tajomníčka), Miroslav Trnavský - Tom Wilkinson (Paul Emmett), Helena Geregová - Desirée Erasmus (Nancy Emmettová), Miloslav Kráľ - Joel Kirby (recepčný), Marián Miezga - Jeff Burrell (Frank), Andrea Kiráľová (navigácia), Martin Hronský (titulky) a ďalší

Spolupracovali: Branislav Mitka, Róbert Boldiš, Lenka Hudecová
Preklad a dialógy: Lenka Topľanská
Produkcia: Daniel Chmurný
Zvuk: Daniel Lengyel
Réžia: Viktor Kollár
Vyrobila: Daniela pre televíziu JOJ - 2012
slavo
Administrátor
 
Príspevky: 1749
Registrovaný: Str 22.12.2010 21:31:48

Re: Muž v tieni / Ghost Writer

Poslaťod anderson » Ned 15.7.2012 20:54:24 quicklink

"Ivan Šandor - Ewan McGregor (tieň), Martin Kaprálik - Jon Bernthal (Rick Ricardelli)"

Do smrti nepochopím ako môže režisér porušiť väzbu dvorný dabér a herec a drzo si dovolí tohto dabéra obsadiť do rovnakého dabingu a pomaly druhej hlavnej úlohy. To je absolútne neprofesionálne. A to vravím s vedomím, že Šandor sa na Gregora hlasovo nehodí o nič viac ako Kaprálik.
Najdi svoji spásu, přepiš si to z pásu. "Sběratelům" přispěj a na nic se neptej. Když se budeš příliš ptát, bude tě to "NĚCO" stát. Obrázok
anderson
1100+
 
Príspevky: 1687
Registrovaný: Pia 17.12.2010 21:20:13

Re: Muž v tieni / Ghost Writer

Poslaťod ladno » Ned 15.7.2012 23:11:01 quicklink

anderson píše:"Ivan Šandor - Ewan McGregor (tieň), Martin Kaprálik - Jon Bernthal (Rick Ricardelli)"

Do smrti nepochopím ako môže režisér porušiť väzbu dvorný dabér a herec a drzo si dovolí tohto dabéra obsadiť do rovnakého dabingu a pomaly druhej hlavnej úlohy. To je absolútne neprofesionálne. A to vravím s vedomím, že Šandor sa na Gregora hlasovo nehodí o nič viac ako Kaprálik.

Daniela je štúdio, ktoré chce dávať dabingom nejaký tvar, a tak v čo najväčšej miere dodržuje všetky spojenia, čo ďalšie JOJkárske dabingové štúdia vymysleli. Na tom by nebolo nič zlé a mali by sme takémuto prístupu fandiť. Lenže bohužiaľ, tieto štúdia nám ponúkli kombinácie: Gabriela Škrabáková-Kreutz - Nicole Kidman, Martin Kaprálik - Nicolas Cage, Tomáš Maštalír - Leonardo DiCaprio (hoci musím uznať, že z tejto divnej kombinácie aj tak vyťažila Daniela vo filme Pláž maximum) a mnohé ďalšie. Medzi nimi je i kombinácia Ivan Šandor - Ewan McGregor. Ja mám Danielu rád, ale trochu mi lezie na nervy, ako sa v niektorých filmoch skalopevne drží týchto kombinácii. Dať dabingu tvar je jedna vec, ale aj za cenu zlého obsadenia, je vec druhá.

A ak mám pravdu povedať, mne veľmi nesedí ani Kaprálik, ani Šandor, ale ak by som si mal vybrať, dám radšej Šandora.
ladno
100+
 
Príspevky: 292
Registrovaný: Pia 10.2.2012 23:59:08
Bydlisko: Rožňava, Slovensko

Re: Muž v tieni / Ghost Writer

Poslaťod PeterSD » Str 12.11.2014 21:32:04 quicklink

S týmto dabingom odvysielané aj na RTVS.
Obľúbení režiséri: Zdeno Dřínovský, Ivo Tomeček, Anna Cicmanová, Viktor Kollár, Štefan Mandžár, Ján Zeman, Michal Hallon
PeterSD
Administrátor
 
Príspevky: 2463
Registrovaný: Sob 9.7.2011 15:26:55
Bydlisko: BA

Re: Muž v tieni / Ghost Writer

Poslaťod Piri » Pon 8.10.2018 23:44:50 quicklink

Snúbenkou? :roll: Pani prekladateľka by si mala zopakovať ZDŠ, ak je to jej práca. To som fakt netušil, že niečím takým nás niekto obdaruje v slovenskom dabingu. Tlieskam! A že ani režisér nezasiahol, fakt neviem čo si mám o tom myslieť. To sú základné frázy, to nie sú nejaké kvantové teórie, kde je naozaj nutné si aj niečo preštudovať. Dokedy budeme takto pitvať slovenčinu?? Na to naozaj človek nepotrebuje mať PhD, aby vedel, že je to zle.

Celkovo sa mi ale dabing páčil, aj výber hlasov.
obľúbené štúdiá - Maya, Elvia, Lenox, Pódium, Dimas, Daniela :: obľúbení dabéri - Ľ. Mandžárová, E. Podzámska, M. Sládečková, K. Magálová, D. Jamrich, P. Rúfus, B. Farkaš, M. Landl, I. Romančík, D. Szabó, J. Vajda, R. Stanke, J. Kroner a iní.
Obrázok užívateľa
Piri
Head admin
 
Príspevky: 612
Registrovaný: Štv 27.1.2011 23:26:38
Bydlisko: Bratislava


Späť na Filmy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Majestic-12 [Bot] a 47 hostia

Style based on we_universal created by weeb.
Edited style & designed © 2011 by Piri.