Aktuálny čas je Štv 28.3.2024 19:37:20

[€] [i] [?]
ďakujeme, je nás už cez 3200! pridajte sa aj vy k nám na Facebooku!
Máte prehľad o slovenskom dabingu? Našli ste tu nezrovnalosti? Zaregistrujte sa a neváhajte prispievať aj vy!
Chcete mať prehľad o novinkách v dabingu? Prihláste sa na Facebook a sledujte nás!

Zvukove ukazky

Zvukove ukazky

Poslaťod Piri » Ned 14.8.2011 04:50:57 quicklink

Bola pridana nova funkcia na prehravanie mp3 suborov. Viac [ TU ].

Takto mozete pridavat zvukove ukazky k profilom daberov alebo ku konkretnym dabingom. Pre zachovanie funkcnosti a dostupnosti ukazok je kazda nahravka ulozena na nas hosting.

KAZDA UKAZKA MUSI BYT SCHVALENA AZ NASLEDNE BUDE K DISPOZICII V DANOM PRISPEVKU.

EXTERNE URL ODKAZY SU PRE ZNACKU MP3 IGNOROVANE.


Ak chcete pridat ukazky do tem, poslite subor na adresu slovakdabing [zav] gmail.com a do predmetu napiste "Zvukova ukazka / meno titulu alebo meno herca". Do spravy napiste blizsie informacie, napr. povod ukazky - film/serial, postava... Ak nebude vediet si sami vhodne upravit ukazku, poslite ju nam vo formate, v ktorom ju mate (okrem nekoprimovaneho WAV - Windows PCM), samozrejme len tu podstatnu cast, ktoru ste vybrali, mozete na to pouzit jednoduche strihacie nastroje bez potreby znovu kodovat zvukovy subor. Ak mate pripraveny mix vo formate WAV, ten prosim nahrajte na nejaky upload server a URL link na jeho stiahnutie nam poslite mailom.

Subor MP3 by mal splnat tieto parametre:

    mp3PRO format, 96 kbps konstantne (CBR) alebo variabilne (VBR) max 96 kbps (profil - kvalita 60%, rozsah 70-95 kbps), stereo/mono, ak mate nahravku povodne v realnom stereu, ponechajte tento rezim.

    Tento format degraduje povodnu kvalitu nahravky. Je to z dovodu kapacity nasho hostingu, nie je teda mozne pouzit realne stereo pri prietoku 192 kbps v rozsliseni 16 bitov a frekvencie 44,1 kHz alebo vyssie. Vsetky subory s vyssimi prietokmi automaticky znizime.

Ako by mali vyzerat ukazky:

    daber
    kratka ukazka do 20-30s, ktora bude podla interpretacie najvhodnejsia, musi obsahovat len jeden konkretny hlas

    film / serial
    ukazka do 40s (max 120s*), musi obsahovat podstatnu cast dialogov medzi postavami, aby ich bolo co najviac tak, aby vynikli jednotlive interpretacie.
Samozrejme, mozete jednotlive sceny mixovat. Nemusi to byt jedna ucelena cast. Berte vsak na vedomie, ze ak budete vystrihovat len kratke slova daberov, musia byt tak dlhe, aby vobec jeho interpretacia bola posluchacovi zrozumitelna. Zbytocne a prazdne pasaze vystrihnite.

* Niektore tituly mozu dostat vynimku, tyka sa to najma serialov. Dlzka ukazky moze byt az 2 minuty, a to z dovodu poctu ucinkujucich daberov.

Priklad ukazky dabingu:

Priklad ukazky dabera:


Pre akekolvek otazky ma kontaktuje cez [ SS ].
obľúbené štúdiá - Maya, Elvia, Lenox, Pódium, Dimas, Daniela :: obľúbení dabéri - Ľ. Mandžárová, E. Podzámska, M. Sládečková, K. Magálová, D. Jamrich, P. Rúfus, B. Farkaš, M. Landl, I. Romančík, D. Szabó, J. Vajda, R. Stanke, J. Kroner a iní.
Obrázok užívateľa
Piri
Head admin
 
Príspevky: 612
Registrovaný: Štv 27.1.2011 23:26:38
Bydlisko: Bratislava

Späť na Novinky a oznamy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia

Style based on we_universal created by weeb.
Edited style & designed © 2011 by Piri.