Aktuálny čas je Štv 28.3.2024 10:50:39

[€] [i] [?]
ďakujeme, je nás už cez 3200! pridajte sa aj vy k nám na Facebooku!
Máte prehľad o slovenskom dabingu? Našli ste tu nezrovnalosti? Zaregistrujte sa a neváhajte prispievať aj vy!
Chcete mať prehľad o novinkách v dabingu? Prihláste sa na Facebook a sledujte nás!

Americký gangster / The American Gangster

Americký gangster / The American Gangster

Poslaťod slavo » Ned 24.3.2013 13:36:25 quicklink

Americký gangster.jpg
INFO: IMDB | ČSFD | FDB | ČESKÁ VERZIA

V slovenskom znení: Ivo Gogál - Denzel Washington (Frank Lucas), Marián Miezga - Russell Crowe (Richie Roberts), Martin Kaprálik - Chiwetel Ejiofor (Huey Lucas), Peter Sklár - Josh Brolin (detektív Trupo), Jana Lieskovská - Lymari Nadal (Eva), Peter Rúfus - Ted Levine (Lou Toback), Martin Mňahončák - Roger Guenveur Smith (Nate), Miloslav Kráľ - John Hawkes (Freddie Spearman), Martin ZatovičRZA (Moses Jones), Juraj Predmerský - Yul Vazquez (Alfonso Abruzzo), Michal Hallon - Malcolm Goodwin (Jimmy Zee), Eva Landlová - Ruby Dee (mama Lucasová), Matej Landl - Ruben Santiago-Hudson (Doc), Lenka Košická - Carla Gugino (Laurie Robertsová), Ján Tréger - John Ortiz (Javier J. Rivera), Peter Kočiš - Cuba Gooding Jr. (Nicky Barnes), Ján Greššo - Armand Assante (Dominic Cattano), Monika Radványiová - Kathleen Garrett (pani Cattanová), Michal Hudák - Joe Morton (Charlie Williams), Dušan Szabo - Ritchie Coster (Joey Sadano), Juraj Hrčka - Idris Elba (Tango), Ivan Vojtek ml.Common (Turner Lucas), Jakub Abrahám - Warner Miller (Melvin Lucas), Marek Fašiang - T.I. (Stevie Lucas), Zuzana Kyzeková - Melissia Hill (černoška), Jozef Bujdák - Kevin Corrigan (Campizi), Boris Farkaš - Jon Polito (Rossi + komentár, titulky), Katarína Križanová - KaDee Strickland (Sheila), Jozef Domonkoš - Norman Reedus (detektív Norman Reily), Martin Hronský - Roger Bart (právny zástupca USA), Tibor Vokoun - Gavin Grazer (Mike Sobota), Jozef Vajda - Ric Young (čínsky generál), Marián Labuda ml. - Jonah Denizard (manažér obchodu), Miroslav Trnavský - Cris D'Annunzio (Frank McNamara), Ján Mistrík - Clarence Williams III (Bumpy Johnson), Juraj Kemka, Marek Suchitra, Jakub Janák, Jakub Ružička, Tibor Frlajs, Jakub Gécz, Helena Geregová, Petra Lángová, Lenka Prokopová, Tamara Grožáková, Andrea Karnasová

Spolupracovali: Branislav Mitka, Róbert Boldiš, Lenka Hudecová
Dialógy: Juraj Skladaný
Produkcia: Iveta Chmurná, Daniel Chmurný
Zvuk: Daniel Lengyel, Miroslav Lehocký
Réžia: Viktor Kollár
Vyrobila: Daniela pre televíziu JOJ – 2013
slavo
Administrátor
 
Príspevky: 1749
Registrovaný: Str 22.12.2010 21:31:48

Re: Americký gangster / The American Gangster

Poslaťod ladno » Ned 24.3.2013 14:11:17 quicklink

Chápem, že Denzel Washington trocha zostarol, avšak nie natoľko, aby mu museli zas priradiť Gogála! Štúdia by sa mohli spamätať a pochopiť, že na černochov sa dajú priradiť aj iné hlasy, než je Gogálov a Kaprálikov! Dvorný dabér Peter Kočiš sa aj mne zdal byť vzhľaodm k jeho veku trocha mimo, ale keď som uvidel Spojenca, rýchlo som zmenil názor. Každopádne tu však stále sú aj iní dabéri, napríklad Daniel Dangl, dobrý by mohol byť aj Tomáš Maštalír, tak prečo Gogál??? A čo sa týka Miezgu, pekne ste ma zaskočili, avšak ak budem ignorovať originálnu farbu hlasu a všetkých doterajších dabérov, môže to znieť celkom dobre, to uvidím. Každopádne Gogál je poriadne mimo.
ladno
100+
 
Príspevky: 292
Registrovaný: Pia 10.2.2012 23:59:08
Bydlisko: Rožňava, Slovensko

Re: Americký gangster / The American Gangster

Poslaťod anderson » Ned 24.3.2013 16:35:39 quicklink

Teda nech sa na mňa nikto nehnevá, ale toto má byť čo ??? Zasa ďalšie trápne experimenty ? Tento film by si zaslúžil kvalitný dabing a tomu zodpovedajúce obsadenie. Bučko v poslednej dobe dabuje kdekoho ale, že by ho obsadili na Crowea, tak to nie. A Kočiš ? Prečo by mal byť na Denzela primladý ? To tie ďalšie mimózne tipy (Dangl alebo dokonca Maštalír) su nejakí starí kmeti ? Pokiaľ dabingoví tvorcovia ignorujú dodržiavanie spätých dabérov pri hviezdach tohto formátu, tak radšej nech už všetko vysielajú s titulkami. Toto je absolútny výsmech slovenského dabingu.
Najdi svoji spásu, přepiš si to z pásu. "Sběratelům" přispěj a na nic se neptej. Když se budeš příliš ptát, bude tě to "NĚCO" stát. Obrázok
anderson
1100+
 
Príspevky: 1687
Registrovaný: Pia 17.12.2010 21:20:13

Re: Americký gangster / The American Gangster

Poslaťod Dado » Ned 24.3.2013 18:14:42 quicklink

miska píše:Skôr treba vnímať ako sa daný herec popasoval s charakterom postavy.

Charakter postavy, ktorú hrá Denzel Washington, by dokázal vystihnúť nejeden dabér, no to neznamená, že sa na tú postavu aj hlasovo hodí. Tu mal byť podľa mňa na Washingtona jednoznačne obsadený Kočiš. Ešte by som pochopil, keby nebol k dispozícií, ale to, že sa vo filme jeho hlas podľa tu prítomných informácií objaví, je neprijateľné. Inak som osobne toho názoru, že ani Gogál nie je zlá voľba, no fakt, že je obsadzovaný na 90% hlavných černošských mužských postáv vo vekovom rozmedzí 40-80 rokov, je podľa mňa už prehnané. Ešte čo sa týka spomínaného pomeru filmov, v ktorých D.W. nadabovali Gogál a Kočiš, tak minimálne podľa tu prítomných informácií ho vo väčšom počte filmov nadaboval Peter Kočiš.
Čo sa týka Russella Crowea, na toho mne osobne celkom sedel okrem Bučka aj Dušan Szabó.
miska píše:Okrem toho Crowe v tomto filme je mladší ako by sa s ním popasoval starší Bučko?

Tak tomuto absolútne nechápem. Rovnako to bolo aj v prípade L.A. - Utajené skutočnosti, aj tam bol predsa Bučko starší ako Crowe a napriek tomu je ten dabing bezchybný.
miska píše:Ale ako vidím odborníci sa nezaprú a budú kritizovať do nemoty, lebo sa porušilo pravidlo akože dvorných hlasov, koho? Markízy?

Takže to si každá televízia bude vyberať vlastných dvorných dabérov len preto, že sú konkurenčné? Dabingové štúdiá TV JOJ nemali problém vo filme Kúzelná opatrovateľka prebrať spojenie Peter Sklár - Colin Firth alebo obnoviť kedysi zaužívané spojenie z Markízy Zuzana Fialová - Angelina Jolie. Tak prečo by mali preboha rušiť v minulosti zaužívané spojenia, ktoré sú vynikajúce a na ktoré si už ľudia zvykli? Ak prídu s lepšou alternatívou, OK, ale toto lepšou alternatívou rozhodne nie je. V Nemecku sa obrovské negatívne reakcie spustili už vtedy, keď bol namiesto zaužívaného dabéra na Brada Pitta vo filme Trója obsadený niekto iný, tak prečo by sme my mali trpieť neustále rozbíjanie vynikajúcich dabingových spojení len preto, že sa nedabuje priamo do kín ale väčšinou do televízie?
Dado
Moderátor
 
Príspevky: 2196
Registrovaný: Str 20.7.2011 18:55:11

Re: Americký gangster / The American Gangster

Poslaťod Dado » Ned 24.3.2013 18:47:58 quicklink

miska píše:Crowe má v Gangstrovi okolo 40 rokov, koľko má momentálne Bučko (55r.) ako by Bučko daboval , mladého Crowea? Pri tvorbe dabingu sa musí aj rozmýšľať a nie je to iba o zozname, ktorý kedysi niekto vytvoril. Okrem toho už sama Markíza porušuje pravidlo a kvalitných hercov dabuje ktokoľvek. Čo sa týka Denzla mne osobne sa napr. nepáči na tohto herca Kočiš čo urobíte ukameňujete ma? Gogál vie podľa mňa lepšie vystihnúť charakter tohto špičkového herca.


V L.A. - Utajené skutočnosti mal zase Crowe len niečo cez 30 rokov a Bučko v čase tvorby dabingu minimálne o 10 viac (rozdiel medzi nimi je 7 rokov), no napriek tomu je ten dabing všeobecne považovaný za vynikajúci. A ja nikoho ukameňovať nechcem, sám si myslím, že Gogál nie je vyslovene zlou voľbou, ale už mi lezie krkom to, že keď vidím na obrazovke černocha, tak v drvivej väčšina prípadov prehovorí hlasom Ivana Gogála, poprípade u mladších jedincov zase hlasom Martina Kaprálika.
Dado
Moderátor
 
Príspevky: 2196
Registrovaný: Str 20.7.2011 18:55:11

Re: Americký gangster / The American Gangster

Poslaťod anderson » Ned 24.3.2013 18:50:06 quicklink

miska píše:Chlapci kritizujete niečo čo ste ešte ani nevideli okrem toho je úplne zbytočné podsúvať veľakrát zmätočné obsadenie TV Markízy pre RTVS a TV JOJ. Skôr treba vnímať ako sa daný herec popasoval s charakterom postavy. Ak by tvorcovia dali na špičkového herca trebárs zboristu alebo epizodkára v tom prípade budem kritizovať aj ja prípad Kutcher - Vítek. Ale podsúvať tu vaše názory , že Bučko ktorý kedysi pred 8 rokmi daboval Crowea a odvtedy už na tohto herca ani nepáchol je naozaj choré. Okrem toho Crowe v tomto filme je mladší ako by sa s ním popasoval starší Bučko?
Ale prejdem ku Gogálovi, v Deja Vú Denzela Gogál bravúrne nadaboval a Gogál tohto herca stvárnil vo viacerých filmoch ako Kočiš a podsúvať tu Maštalíra je naozaj od veci. Ale ako vidím odborníci sa nezaprú a budú kritizovať do nemoty, lebo sa porušilo pravidlo akože dvorných hlasov, koho? Markízy?


Mila miska, na to, ze si sa registrovala uz v roku 2011, si az do dnesneho dna cakala aby si nas informovala o svojich nazoroch. Ze ty budes nejako na tomto dabingu zainteresovana ? :lol: No kazdopadne aby som sa vyjadril k tvojmu prispevku. Ano Bučko Crowea "kedysi" daboval. Bravúrne. Potom ho davali najmä úplne nevyhovujúcim dabérom, z ktorých to ako tak zvládol iba Szabó. Žiaľ ako pozerám tak pozerám, dnes tu vidím Miezgu a nechápem. :shock: Možno by sa s Croweovým charakterom výborne popasoval aj Andrej Bičan. Alebo Ivan Letko alebo Dušan Kaprálik. Obaja špičkoví herci. O nič menej špičkovejší ako Bučko. HUH, tak ich nechajme nabudúce dabovať. Ved to bude skvelé. A nepochopil som čo mas proti Kočišovi ? Dabuje teraz pre Markizu, tak do JOJ ma vstup zakazany ? Ci tak nejak si to myslela ?

EDIT: Teraz som zočil celé obsadenie a namojdusu nechapem !!! Tak Kočiš v dabingu je a nedabuje Denzela. Toto je naozaj mozne iba na Slovensku.
Najdi svoji spásu, přepiš si to z pásu. "Sběratelům" přispěj a na nic se neptej. Když se budeš příliš ptát, bude tě to "NĚCO" stát. Obrázok
anderson
1100+
 
Príspevky: 1687
Registrovaný: Pia 17.12.2010 21:20:13

Re: Americký gangster / The American Gangster

Poslaťod anderson » Ned 24.3.2013 19:06:21 quicklink

miska píše:.. prepáčte ale na Váš príspevok sa nedá ani odpovedať , zbytočne devalvujete toto zaujmavé fórum. A Váš príspevok o tom,že Crowea má dabovať Bičan, Letko alebo starý pán Kaprálik je naozaj scestné.


Ja na tvoj prispevok reagovat budem. :lol: Prvy a poslednykrat. Podla mna si multak co tu iba provokuje. Ten rukopis mi je dost povedomy a stracat s tebou cas by bolo zbytocne. ;)
Najdi svoji spásu, přepiš si to z pásu. "Sběratelům" přispěj a na nic se neptej. Když se budeš příliš ptát, bude tě to "NĚCO" stát. Obrázok
anderson
1100+
 
Príspevky: 1687
Registrovaný: Pia 17.12.2010 21:20:13

Re: Americký gangster / The American Gangster

Poslaťod Dado » Ned 24.3.2013 19:26:16 quicklink

miska píše:.. ale mám zaujmavú otázku na všetkých odborníkov dabingu, ktorí sa tu vyjadrujú ,boli ste vôbec voľakedy v dabingovom štúdiu? Máte prax s touto prácou alebo je to iba o tom, že kritizujem hlava nehlava , lebo niekto nedodržal moju predstavu?
napr.Anderson išiel si sa zblázdniť z Akty x ten dabing nebol až taký zlý ako si mu nasadil psiu hlavu


Čo má spoločné schopnosť objektívne zhodnotiť dabing s návštevou dabingového štúdia? Ak je toto podľa niekoho kritizovanie hlava nehlava, nech sa ide pozrieť na nejaké články a blogy, kde "odborníci", ktorí by ani len nedokázali povedať meno jedného dabingového režiséra, doslova urážajú dabing a prácu ľudí, ktorí sa pri nej angažujú a to bez toho, že by o nej niečo vedeli. Ja na tú otázku odpoviem - nie, nikdy som v dabingovom štúdiu nebol. No nemyslím si, že by som kvôli tomu nedokázal objektívne zhodnotiť úroveň dabingu a obsadenia jednotlivých dabérov na hercov, keď mám na fóre cez 350 príspevkov a viacerí vrátane andersona ich majú ešte oveľa viac. Keby som chcel dabing kritizovať "hlava nehlava", určite by som skoro každý deň nenavštevoval toto fórum a nepomáhal pri dopĺňaní informácií o dabingu.
Dado
Moderátor
 
Príspevky: 2196
Registrovaný: Str 20.7.2011 18:55:11

Re: Americký gangster / The American Gangster

Poslaťod rAn » Ned 24.3.2013 20:45:16 quicklink

Proti Gogálovi ani slovo, tu sa hodí výborne. O Miezgovi môžeme polemizovať, no až po vypočutí.
Obľúbení dabéri: Cinki, Ďuri, Eman
Obrázok užívateľa
rAn
Facebook tím
 
Príspevky: 242
Registrovaný: Uto 11.1.2011 20:51:02
Bydlisko: Žilinský kraj

Re: Americký gangster / The American Gangster

Poslaťod Piri » Pon 25.3.2013 03:52:00 quicklink

UPOZORNENIE

Pravidlo c. 4

Vidim, ze sa nam tu rozvirila hojna diskusia, to nas tesi, ale prosim, vyvarujte sa prihlupim invektivam.

Ja primitivne sa akokolvek povysovat nad inych uzivatelov, a to bez rozdielu ich podielu na fore, ci su alebo nie su profesionali v dabingu, kolko maju komentarov ci ako dlho su registrovani... ako sa hovori, nesudte knihu podla obalu.

Kazdy moze hodnotit dabing, o tom je slobodna kritika diela, tak je to v celom umeni a nielen v nom. Ani najvacsi gatronomicki kritici nemusia vobec vediet varit...
obľúbené štúdiá - Maya, Elvia, Lenox, Pódium, Dimas, Daniela :: obľúbení dabéri - Ľ. Mandžárová, E. Podzámska, M. Sládečková, K. Magálová, D. Jamrich, P. Rúfus, B. Farkaš, M. Landl, I. Romančík, D. Szabó, J. Vajda, R. Stanke, J. Kroner a iní.
Obrázok užívateľa
Piri
Head admin
 
Príspevky: 612
Registrovaný: Štv 27.1.2011 23:26:38
Bydlisko: Bratislava

Ďalší

Späť na Filmy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Google [Bot] a 31 hostia

Style based on we_universal created by weeb.
Edited style & designed © 2011 by Piri.