Ostal som v nemom úžase, keď som sa dočítal, že RTVS má skončiť po rokoch a má sa premenovať na STaR.
https://mediaboom.sk/rtvs-ma-po-13-roko ... iziu-cakat
anderson píše:Nepamätám si dobu kedy STV (bez ohľadu na to ako ju ktorá garnitúra prekrstila) bola apolitická. Takže tieto chiméry z jednej alebo druhej strany mi pripadajú absolútne smiešne. Čo mi smiešne nepripadá je absolútna NEKOMPETENTNOSŤ riadiacich pracovníkov STV, resp. figúrok dosadených tou ktorou vládou, ktorí ju naprieč politickým spektrom využívajú iba ako prostriedok na vlastné obohatenie. A keďže sme tu na dabingfóre, nedá mi nepozastaviť sa nad tým, ako STV využívala a využíva svoj vlastný archív. Spomeniem len najvypuklejšie prípady typu RUŽOVÝ PANTER, SHERLOCK HOLMES, VINNETOU alebo "mitičovky". Zodpovední pracovníci by do sekundy mali letieť za to, že slovenským divákom a milovníkom pôvodných dabingov znemožnili a naďalej znemožňujú vidieť uvedené diela v pôvodných slovenských verziách, hoci na toto zneprístupnenie neexistujú žiadne objektívne príčiny. Rovnako zodpovední pracovníci ignorujú používanie iných pôvodných a dochovaných dabingov (napr. SEDEM SAMURAJOV, NA KONCI S DYCHOM) pretože sú leniví ich v bezodnom archíve STV dohľadávať. Je mi absolútne smutno z toho, že STV nie je v tomto ohľade konzistentná a že divákom na Slovensku je to aj tak v podstate jedno. Jedným z tzv. verejnoprávnych poslaní STV by mala byť aj snaha o osvetu na poli slovenskej dabingovej tvorby, ktorá - čo je potešujúce - je v pomerne bohatej miere zatiaľ dochovaná práve v archíve STV. Bohužiaľ spôsob akým STV s týmto archívom nakladá je pre mňa absolútne šokujúci. STV bola, je a s pravdepodobnosťou hraničiacou až s istotou aj naďalej bude len hlásnou trúbou tej ktorej politickej garnitúry. Obávať sa preto, že zanikne alebo bude mať taký či onaký názov mi pripadá načisto zcestné. Obzvlášť kým tam budú pracovať dosadení diletanti a nie skutoční odborníci.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť