Dado513 píše:Osobne mi už istý čas vadí, ako sa Ivan Romančík stal akousi univerzálnou voľbou pre starších hercov, dokonca aj tých, ktorí mali dlhé roky iného zaužívaného dabéra. Nechápte ma zle, Romančíka mám ako dabéra nesmierne rád, ale toto nadmerné obsadzovanie, dokonca aj tam, kde sa hlasovo nehodí, výslednému dojmu zo slovenského znenia vôbec neprospieva. Ako Robert de Niro sa mi síce pozdáva viac než trebárs Dušan Jamrich, avšak napríklad jeho spojenie s Harrisonom Fordom mi poriadne reže uši. Každopádne by minimálne pri takýchto hereckých esách mala samotná televízia odsunúť akékoľvek prekážky a spory bokom a postarať sa o to, aby v dabingu účinkovali ich dvorní dabéri (v tomto prípade samozrejme narážam na Petra Rúfusa).
Wiwan píše:Dado513,je pravda,že zahraniční herci majú svojich dvorný dablérov,lenže tí sa dostanú do vyššieho veku a tu už dvorný dablér,ktorý daboval napr. Forda 30-40 ročného je ťažšie uveriteľný,keď ho dabuje ako 75 ročného...
stevo12 píše:Úplne súhlasím s Dadom. Pri prepínaní pred pár dňami som narazil na film Večne mladá a spojenie Romančík - Ford malo ďaleko od toho aby sa to dalo nazvať "to pravé orechové".
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 28 hostia